RUKOVODSTVO UMEK-A RAZGOVARALO SA MINISTROM PRIVREDE I PREDUZETNIŠTVA VJEKOSLAVOM PETRIČEVIĆEM

Rukovodstvo Udruženja mladih ekonomista obavilo je danas sastanak sa ministrom privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske, Vjekoslavom Petričevićem.

Povod sastanka je organizacija drugog Festivala domaćih proizvoda, koji će se održati u petak, 13. septembra 2019. godine u Banjoj Luci.

Predstavnici Udruženja mladih ekonomista su predstavili svoje aktivnosti i projekte ministru Petričeviću, te naglasili da je jedan od osnovnih ciljeva da mladi ljudi ne napuštaju Republiku Srpsku nego da svoje poslovne ideje realizuju na domaćem tržištu.

Ministar Petričević je rekao da Udruženje mladih ekonomista predstavlja pokretačku snagu Republike Srpske, te da projekti koje realizujemo kao što su „Zaposli se – pokreni svoj biznis” i „Kupuj domaće – ulaži u Srpsku” doprinose promociji pozitivnih primjera, podstiču preduzetništvo i razvoj privrede.

Ministar je istakao da će Ministarstvo podržati organizaciju ove manifestacije, te pružiti finansijsku i stručnu pomoć, kako bi se unaprijedila promocija naše privrede, posebno privatnog sektora.

Loading