RUKOVODSTVO UDRUŽENJA MLADIH EKONOMISTA ODRŽALO JOŠ JEDAN SASTANAK SA MINISTROM PETRIČEVIĆEM

​​​​​Rukovodstvo Udruženja mladih ekonomista Republike Srpske (UMEK), koje je predvodio predsjednik Udruženja Goran Vučić, održalo je još jedan sastanak sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslavom Petričevićem u prostorijama ministarstva, a tema razgovora bio je predstojeći Festival domaćih proizvoda, koji će se održati 13. septebmra 2019. godine u Banjoj Luci.

Cilj manifestacije je da se u javnosti podigne svijest o značaju kupovine domaćih proizvoda i koliki uticaj ona ima na cjelokupnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj.

Ministar Petričević je istakao da će ministarstvo finansijski podržati ovu manifestaciju, koja se održava po drugi put kako bi se unaprijedila promocija naše privrede, unaprijedilo preduzetništvo i ekonomski napredak, te povećala konkurentnost i prepoznatljivost domaćih proizvoda.

Ministar je, takođe, dodao kako je ovo dobra prilika za medijsku promociju domaće proizvodnje i potencijala koje u Srpskoj imamo.

Članovi UMEK-a su predstavili svoje aktivnosti i izrazili zahvalnost na podršci, te naglasili da je jedan od njihovih osnovnih ciljeva da mladi ljudi ne napuštaju Republiku Srpsku nego da svoje poslovne ideje realizuju na domaćem tržištu.

Ovogodišnja manifestacija će okupiti oko 60 izlagača iz svih krajeva Republike Srpske i predstaviti oko 500 proizvoda iz različitih privrednih grana, gdje će izlagači predstaviti svoje najkvalitetnije proizvode posjetiocima.

Loading