ODRŽANA TREĆA KONFERENCIJA “ZAPOSLI SE – POKRENI SVOJ BIZNIS”

zaposli se

U srijedu, 29. maja u konferencijskoj sali Privredne komore Republike Srpske održana je treća konferencija “Zaposli se – pokreni svoj biznis”, u organizaciji Udruženja mladih ekonomista.

U sjajnoj atmosferi, svoja iskustva, znanje kao i savjete mladima prenijelo je 14 govornika u tri panel diskusije.

Na prvom panelu sa temom “Osnivanje preduzeća i izvori finansiranja” mladi su čuli mnogo korisnih informacija o tome kako osnovati sopstveno preduzeće, koju pravnu formu odabrati, kako pronaći finansijska, ali i druga sredstva neophodna za pokretanje sopstvenog biznisa. Učesnici su bili Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, Ognjen Bogdanić, advokat iz Advokatske firme Sajić, Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banja Luka,Mladen Vrećo, rukovodilac filijale Banja Luka Zavoda za zapošljavanje RS te Bojan Luburić, predsjednik Uprave MF banke.

A da je i pored svih prepreka, uspona i padova uspjeh itekako moguć pokazali su učesnici drugog panela “Od mikro biznisa do uspješne kompanije” Marinko Tomić, osnivač i generalni direktor kompanije EuroExpress, Vedran Pušić, generalni direktor kompanije Info Media Group, Saša Trivić, vlasnik i osnivač kompanije “Krajina Klas d.o.o.”, Ljiljana Vukelić, izvršni direktor kompanije “Prijedorčanka” A.D. i kreator brenda Gazdina Rakija. U fantastičnoj atmosferi, ovi istaknuti preduzetnici su svim prisutnima opisali svoj uspjeh i sve prepreke sa kojima su se na tom putu suočili i uputili vrijedne poruke i savjete koje će svim prisutnima biti od velikog značaja u budućnosti.

Treći panel je bio rezervisan za najaktuelniju industriju i informacione tehnologije. O temi “IT kao pokretač modernog preduzetništva” govorili su Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Milan Božić, direktor Banjalučke berze, Vedran Jarić, osnivač i generalni direktor kompanije Planet soft, Aleksandar Antunović, COO and Member of Executive Board TeleGroup Sistema i Dragan Ninić, menadžer sektora za razvoj poslovanja u kompaniji Lanaco.

Ono što nas posebno raduje je interakcija između panelista i učesnika konferencije, koja sasvim sigurno pokazuje da su mladi ljudi ipak zainteresovani za pokretanje svog biznisa, uspjeh a samim i ostanak u Republici Srpskoj, što je jedan od glavnih ciljeva rada Udruženja mladih ekonomista.

Na fotografijama ispod pogledajte kako je to izgledalo, a mi se vidimo uskoro na novim projektima Udruženja mladih ekonomista.

Loading