PRVI FESTIVAL DOMAĆIH PROIZVODA ODUŠEVIO I POSJETIOCE I IZLAGAČE

U četvrtak, 13. decembra u organizaciji Udruženja mladih ekonomista (UMEK), u svečanoj sali na ostrvu Stara Ada u Banjoj Luci održan je prvi Festival domaćih proizvoda.

Kao što je bilo i najavljeno, na Festivalu se predstavilo četrdeset izlagača, proizvođača hrane i pića iz Republike Srpske. Svoj štand na Festivalu imali su kako veliki proizvođači i kompanije, tako i oni manji kao što su porodična domaćinstva i poljoprivredne zadruge.

Izlagači su na Festivalu predstavili preko 500 proizvoda, te je svaki od oko 1.000 posjetilaca mogao pronaći nešto za sebe.

Tako su posjetioci na licu mjesta degustirali sireve svih vrsta, suhomesnate i pekarske proizvode, prirodne sokove, džemove, med i kolače i mnoge druge proizvode, ali i rakije, piva i vina.

Opšti utisak svih, od posjetilaca, preko izlagača, organizatora i medija jeste da je Festival domaćih proizvoda pokazao da je DOMAĆE – NAJBOLJE i da Republika Srpska ima šta da ponudi na domaćem tržištu.

Na Festivalu je prikazan i film koji je UMEK snimao mjesecima unazad obilazeći domaće kompanije i upoznajući se sa njihovim proizvodnim procesom.

Na fotografijama u galeriji ispod možete da pogledate dio atmosfere sa Festivala domaćih proizvoda.

Uskoro ćemo sa vama podijeliti i after movie sa Festivala, a nakon ovakvog uspjeha prve godine, u idućoj, ali i godinama koje slijede možete očekivati nastavak aktivnost na projektu “Kupuj domaće – ulaži u Srpsku”. Naravno, dio tog velikog projekta će i u budućnosti biti Festival domaćih proizvoda.

Loading