PREDSTAVNICI UMEK-a NA SASTANKU SA MINISTROM PETRIČEVIĆEM

​Predstavnici Udruženja mladih ekonomista Republike Srpske (UMEK) i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević razgovarali su danas u prostorijama ministarstva.

Članovi Umek-a su predstavili planirane aktivnosti među kojima je i konferencija „Know How” koja će se održati 29. marta, u Banskom dvoru, u Banjaluci. Konferencija će okupiti brojne ekonomske stručnjake iz republičkih institucija i privatnog sektora, a učesnici će biti u prilici da slušaju panele na teme ekonomskih i drugih izazova u periodu pandemije.

Neke od tema na ukupno četiri panela, o kojima će učesnici razgovarati su globalna inflacija, međunarodna saradnja kao pokretač održivog razvoja Republike Srpske, digitalna transformacija za održivu ekonomiju, kao i kretanje tržišta nekretnina.

Ministar Peteričević se zahvalio na pozivu za učešće na konferenciji i rekao da će se predstavnici ministarstva odazvati pozivu na učešće na jednom od panela koji se tiče digitalne transformacije privrede.

Petričević je ovom prilikom upoznao predstavnike Umek-a da će u martu biti raspisan javni poziv za nabavku novih tehnologija i opreme u prerađivačkoj industriji, a koji će jednim dijelom podržati i digitalizaciju privrede.

Predstavnici Umek-a istakli su da je tokom godine planiran još jedan projekat, sada već tradicionalni Festival domaćih proizvoda na kojem će se u avgustu ove godine okupiti brojni izlagači iz svih krajeva Republike Srpske i predstaviti proizvode iz različitih privrednih grana.

Ministar Petričević je naglasio da će ministarstvo ove godine nastaviti s podrškom projekata udruženja koji doprinose promociji domaćih proizvoda i unapređenja poslovnog ambijenta Republike Srpske.

Loading